| Home | Kdo jsem? |

Lexikon potravin

23. dubna 2016 v 19:53 | Petr

Maso


Hovězí
Kuřecí
Vepřové
Krůtí
Skopové
Jehněčí
Králičí
Pštrosí
Jerky
Hlemýždí
Aligátoří
Lamí

Ryby


Losos
Tuňák
Makrela
Sardinky
Kapr
Cejn
Lín
Karas
Lipan
Štika
Pstruh
Treska

Mořské plody


Humr
Langusta
Garnáti
Krevety
Slávky
Ústřice

Houby


Hlíva ústřičná
Ucho jidášovo
Žampiony
Hřiby

Zelenina


Olivy
Rajčata
Špenát
Polníček
Rukola
Batáty
Maniok
Brokolice
Kysané zelí
Dýně
Artyčoky
Chřest
Kapusta
Řepa
Řapíkatý celer
Bulvový celer
Mořská řasa Nori
Mořská řasa Dulse
Mořská řasa Wakame
Mořská řasa Hijiki
Mořská řasa Arame
Mořská řasa Kombu
Mořská řasa Agar

Ovoce



Kaki
Kiwi
Mango
Banány
Borůvky
Jahody
Třešně
Maliny
Ostružiny
Pomeranče
Kustovnice čínská
Brusinky
Datle
Fíky
Rozinky
Papája
Noni
Karambola

Mléčné výrobky


Kozí kefír
Velbloudí kefír
Bílý řecký jogurt
Acidofilní mléko
Tvaroh
Přepuštěné máslo Ghí
Mozzarella
Syrovátkový sýr ricotta
Cottage
Velbloudí mléko

Ořechy a semínka


Mandle
Pistácie
Vlašské ořechy
Konopná semínka
Chia semínka
Pekanové ořechy
Lískové ořechy
Dýňová semínka
Slunečnicová semínka
Piniové oříšky
Makadamové ořechy
Kešu

Vejce


Slepičí vejce
Křepelčí vejce
Husí vejce
Pštrosí vejce
Kachní vejce
Krůtí vejce

Nápoje


Voda
Voda s citrónem
Zelený čaj
Černý čaj
Bílý čaj
Červené víno
Kokosové mléko

Koření a dochucovadla

Zázvor
Skořice
Kurkuma
Chili
Kari
Med
Stévie
Ženšen pravý
Pískavice řecké seno
Maca peruánská
Muira Puama
Kotvičník zemní

Obiloviny

Quinoa
Čirok

Luštěniny


Fazole mungo
Cizrna
Natto
Tempeh

Jiné

Včelí chléb
Kaštanový med
Jablečný ocet
Rybí tuk
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama